Den här druvan hittar vi i norra Italien. Det är den viktigaste druvan i valpolicella och bardolino.
(Åhh, nu bli jag nostalgisk! Lenas och min bröllopsresa gick till Garda vid Gardasjön. Vi inledde en och annan morgon med att springa till just Bardolino. På kvällarna provade vi traktens viner på vår jätteterrass.)
Åter till ordningen! Corvina skulle det handla om.
Ja, druvan ger varken färg- eller tanninrika viner. Men en rejäl fruktsyra i form av körsbär går alltid att hitta.
Då druvan är liten och har tjocka skal lämpar den sig väl till de amaroneviner den också används till. Vid amaroneframställning torkar man nämligen druvorna så att de skrumpnar (tjockt skal minskar risken för röta). Detta gör att amaronevinerna får den härliga koncentration av smaker som de verkligen har.
onsdag 6 oktober 2010
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar