En liten lättare brunch.
Så gott.
Jag valde kallrökt lax som tillbehör...
Pocherade ägg
1 l vatten
3 msk ättika (12 %)
8 ägg
Koka upp vattnet med ättikan i en kastrull. Knäck ett ägg i sänder i en kopp. Låt äggen försiktigt rinna ner i vattnet ett och ett med en hålslev under, koka sakta 3-4 minuter. Lyft upp äggen i en bunke med kallt vatten. Lägg dem på hushållspapper för att rinna av.
Hollandaisesås
100 g smör
1 äggula
1 tsk citronjuice
1 tsk vatten
1 krm salt
1/2 krm peppar
Börja med att blanda ihop äggulan, vatten, citronjuice och salt i en kopp eller skål som passar till din stavmixer.
Smält smöret i en liten kastrull. Häll över i ett mått eller bringare som du enkelt kan kontrollera för att hälla i smöret i en kastrull.
Placera stavmixern i botten av din kopp eller skål och börja mixa. Häll försiktigt ner smöret, långsamt och det ska nu emulsifiera med äggblandningen. Fortsätt att mixa hela tiden tills allt smör är mixat.
Hollandaisesåsen ska nu vara krämig. Smaka av med salt och peppar.
Till servering
8 skivor brioche bröd, som rostas,
16 skivor rökt lax och
sallad
Till servering: Lägg 2 skivor lax på varje brödskiva och lägg sedan på äggen. Skeda såsen över äggen så att det täcker. Servera gärna med sallad. Ät direkt.
Älskar Ägg Benedict!
SvaraRaderaFinns det på menyn på hotellfrukostar är det svårt att motstå.
Håller helt med!//lena
Radera