måndag 14 februari 2022

Pommery - Brut Silver Royal

Det kanske inte enbart var av ondo att dammiddagen har skjutits fram (till slutet av mars....). Anders botaniserade i vinskåpet och vad fann han längst in?
Ännu en Pommery.
Jag har närt denna dröm med en Pommery provning under ett tag nu - men denna flaska hade jag helt glömt bort.
Jag köpte den under vår Visbybåtresa förra sommaren...
Pommery Brut Silver Royal Frankrike, Champagne

Flaska 750 ml
Alkoholhalt 12,5 %
Druva: Chardonnay, pinot noir & pinot meunier
Smaktyp: Friska & fruktiga
Land: Frankrike 
Lagringspotential : Ett par år Utmärkelser : 91/100 Falstaff Magazine, 14.5/20 Gault & Millau 

Pommery är ett av de stora champagnehusen och skapades av Narcisse Greno år 1836. 1857, 20 år senare lämnar Herr Pommery ullsindustrin för att istället sluta sig till Grenos champagnetillverkning. Pommery dör redan följande år och det är hans änka Louise Pommery som lägger grunden för champagnehusets kommande succé. Efter att ha haft några turbulenta år är Pommery sedan 2002 premiumchampagnemärket inom grupp Vranken Monopole. 

Brut Silver Royal från Pommery är framställd av de 3 stora Champagnedruvsorterna; 42% Chardonnay, 35% Pinot noir och 23% Pinot meunier. Doseringen är relativt låg – 9g/L. Vinet har lagrats minst 36 månader innan det går till försäljning. 428kr / Flaska

Pommery Brut Silver Royal är en Champagne med blekgul färg och med en vacker glans. Doften är fräsch och elegant, lite krämig nästan smörig med inslag av citrus såsom rosa grapefrukt. Smaken har inslag av kanderad frukt, men också av , vanilj, ljus tobak och pajdeg. Små eleganta bubblor som ger en krämig munkänsla. En mycket mångsidig Champagne att servera till aperitif eller till en kall buffé. 

2 kommentarer:

  1. Och vilken tur. Vi får se hur många vi faktiskt kommer att dricka upp på dammiddagen. Men det känns skönt att det inte saknas dryck...och de kan ju inmundigas vid ett annat tillfälle//Lena

    SvaraRadera