Det är alltid roligt att överraska med nya maträtter...eller tilltugg.
Brasilianska ostbollar,
i svensk variant.
5 dl majsmjöl
1½ dl majsolja
1½ dl vatten
2 tsk salt
2 ägg
2¾ dl matlagningsyoghurt
5 dl riven parmesanost
1½ dl majsolja
1½ dl vatten
2 tsk salt
2 ägg
2¾ dl matlagningsyoghurt
5 dl riven parmesanost
Koka upp olja, vatten och salt, rör ner majsmjölet. Låt svalna lite och rör sedan ner ägg, yoghurt och ost.
Använd två skedar och rulla samman cirka 80 bollar. Ställ ut dem på plåtar, ställ in dem i 200 graders C. ugnsvärme. Sänk genast värmen till 175 grader. Grädda dem gyllengula.
Använd två skedar och rulla samman cirka 80 bollar. Ställ ut dem på plåtar, ställ in dem i 200 graders C. ugnsvärme. Sänk genast värmen till 175 grader. Grädda dem gyllengula.
Ser läckra ut!
SvaraRaderaVilken fin dukning och härliga näckrosbrutna servetter.
Som ni sett hos mej har vi faktiskt walesiskt vin också!
Tack för dina alltid lika trevliga kommentarer, Lena!
SvaraRaderaDet har varit en stressig helg, men nu ska jag lära mig om walesiskt vin.
Tittar alltså in hos dig!
/Anders
Kan någon tipsa om ungefärlig gräddningstid på ostbollarna? Låter supergoda!
SvaraRaderaHej! Vi ber om ursäkt, såg inte kommentaren förrän nu. Dessvärre minns jag inte riktigt tiden 10 minuer till en kvart skulle jag tro.
SvaraRaderavänligen, Lena
Supergott! :D Vill också tipsa om att man kan köpa färdiga mixar på CassavaShop som man enkelt blandar med ost, olja, ägg och vatten. Blir hur gott som helst efter ca 15 min i ugn. Beställer gör man på
SvaraRaderahttps://www.cassava.se/
Lycka till! :D