lördag 10 januari 2015

Dukning på nyårsafton!

Detta år gick dukningen i silver och vitt!
  Rätt nummer fem bestod av ost och kex med druvor och päron till. Frukterna med tillbehör fick pryda bordet under hela middagen.
 Bordet var dukat med tre lager dukar, en vit filtduk unders med en linneduk över. Högst upp låg en silverfärgad duk. 
 Vi talar sju rätter inalles. Detta medför ett behov av många tallrikar och bestick. Soppsked, förrättsbestick, fiskbestick, skaldjursgaffel (som fick byta plats med fiskbesticken). Efterrättsbesticken (bakelsegaffel och efterrättssked) återfinns ovanför tallriken. Selterglasen är på plats. Champagneglasen (eller Anders fick sin önskan uppfylld - vinprovargllasen så att vi VERKLIGEN skulle kunna KÄNNA champagnerna (vi körde champagne kvällen igenom, med undantag av till ostbrickan - den smakade vi av med recioto och portvin i glasen).
Förutom fruktskålar och fruktknivar med tillhörande ställ pryddes även bordet av fåglar i vit metall (vet inte riktigt vilken metall de är gjorda av).
Till och med ljusen var kvällen till ära i silver!
 Servettbrytningen näckrosen prydde tallrikarna! 
 Resultatet blev ett ganska pampigt bord, tycker jag!
 Väldigt roligt att sätta sig vid!
Här ovan har några rätter redan passerat revy...

2 kommentarer:

  1. Så vem diskade alla tallrikar, glas och skålar? :)
    Ett stort jobb.

    Ruth i Virginia

    SvaraRadera
    Svar
    1. God morgon Ruth!
      Det har du alldeles rätt i! :) Emellanåt är det dock värt allt besvär!!!

      //Lena

      Radera