tisdag 3 november 2020

Middag på Domtrappkällaren....

När alla gravar var smyckade och försedda med ljus var det dags för oss att äta.
Domtrappkällaren, där vi åt vid både mammas och pappas begravningar, kändes som ett bra alternativ.
Vackert dukat.
Vi fick ett alldeles eget valv att sitta i.
...vilket tycktes göra oss på gott humör....
Anders hade beställt ett rödvin i karaff som jag skulle gissa. Tog rätt direkt. Mer tur än skicklighet bör jag nog tillägga.
Till förrätt hade Arvid och Sigrid beställt en kräftsoppa.
Först fylldes tallriken av kräftor, örter och en majspuré.
Soppan hälldes över detta.
Vi övriga beställde stekta kantareller på en bädd av jordärtskockor och tryffelpecorino.
Moster E. och C. beställde reninnanlår som huvudrätt.
Vi övriga beställde oxfilé tournedos
Skål!
Det var väldigt gott!
Jag beställde crémè brülé med vinkokta päron.
Övriga familjen åt mjölkchokladbakelse med blåbärsmousse.
Vi sov över på hotell i Uppsala.
Även om frukostarnna är halverade jämfört med före coronan så är de imponerande.
Vi satt både länge och väl. Hotellfrukostar ska man njuta av ordentligt.
Vi passade på att handla kläder till Arvid och Sigrid då vi ändå hade så många affärer på trivsamt avstånd.
En liten fikapaus på Landings hann vi också med innan det bar hemåt.

2 kommentarer: