tisdag 4 augusti 2020

Kryssning till Visby


Det gäller för företag att vara kreativa och snabba under coronakrisen. Det tycker jag att Sila Line har varit.
 När Finland inte tar emot svenskar måste nya rutter hittas. Många av Siljas och Tallinks båtar trafikerar nu Helsingfors -Tallinn. Men med svenskregistrerade Silja Symphony får svenska farvatten försöka hittas. Visby är ett mycket bra val.
I och med att man på vägen dessutom lägger till i Mariehamn så  kan man sälja tax-free. Utan denna försäljning skulle väl denna trafik helt braka samman?
Silja fyller bara båten till hälften. Så tillsammans med 1400 andra ressugna medresenärer befann vi oss sista dagen i juli ombord på väg mot Visby.
Vi hade förbeställt buffet och frukost i båda riktningarna, vilket kändes bra. Det var en lagom utmaning att vara på plats i tid. Tuffare utmaningar väntar säkert när man är tillbaka på jobbet denna höst som i sig också kommer att präglas av corona.
Om det var trångt? Ja, till och från. Men rederiet hade ändå förberett bra med handskar i restaurangerna - även för oss passagerare. Olika sittningar och utspridda placeringar bidrog också.
Mycket gott att välja på i vinväg. Upptäckte att finare viner från spanska Torreshade väldigt förmånliga priser. Mad la Plana kostar 629 kr på systemet och 370 kr ombord. Flera flaskor inhandlades!
Vi var framme i Visby vid tiosnåret på lördagen. Fortsättning följer...

1 kommentar:

  1. Vad bra att de gör något åt situationen och hitta på nya grepp.
    Ser fram emot fotsättningen.

    SvaraRadera