För första gången fick jag nästan användning av alla dessertknivar som står i vackra jugendhållare. Vi tänkte att i dessa coronatider kan det vara bra om alla får sina egna knivar att skära i ostarna med.
Servetterna var vilkta som pyramider - extremt snabbt och enkelt. Och en stabil bryning vilket är viktigt då man är utomhus!
Temat för kvällen var (förutom medelhavet) vinprovning. Tre viner skulle provas. Därför fick vinglasen olika märken för att de skulle gå att urskilja sinsemellan.
Både glas och tallrikar gick i turkost. Jag älskar tallrikarna, men de passar helt enkelt bara under sommartid tycker jag. Turkost i dukning ger ett ganska kallt intryck under de andra årstiderna. Under sommaren däremot....
Längs med hela bordsmitten löpte ett band av snäckskal. En av gästerna frågade mer som ett skämt: "Har du olika lådor för olika dukningsattiraljer?"
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar