- 1,2 kg rådjursytterfilé
- 2 pkt bakon
- 1 dl hackad persilja
- 1 dl hackad basilika
- 1 dl hackad oregano
- 1/2 dl hackad rosmarin
- 3 hackade vitlöksklyftor
- 1 tsk finmald vitpeppar
- 1/2 tsk salt
Putsa rådjurssteken fri från hinnor och halvera den. Blanda samman örthacket med vitlök, salt och peppar och klappa in i rådjursstekarna. Rulla baconskivorna runt det örtinpackade köttet och ställ på ugnsform i en 125 grader C. varm ugn. Stick in en stektermometer på det tjockaste stället på köttet. Innertemperaturen på köttet ska ligga runt 62 grader C. då det är dags att ta ut det. Vira in köttet i foliepapper och låt det svalna.
Stekta kantareller med charlottenlök
- 400 g kantareller, i bitar
- 8 charlottenlökar, finhackade
- 1/2 dl smör
Fräs upp smöret och lägg ner lökhacket. Låt steka några minuter. Lägg sedan i kantarellerna och låt steka tills den uppkomna vätskan har stekts bort. Placera på ett uppläggningsfat, runt köttet.
Sparrispasta
- 24 gröna sparrisar
- 1 kg pasta
- 1/2 dl smör
- 2 dl mjölk
- 24 halverade körsbärstomater
- 1/2 tsk vitpeppar
- 1/2 tsk + 1/2 tsk salt
Koka upp pastavattnet och 1/2 tsk salt. Lägg ner pastan och låt koka den tid som det står på paketet, så när som två minuter. Lägg ner sparrisen att koka över pastan då två minuter återstår av pastakokningstiden. Ta upp sparrisen och skölj iskallt. Lägg åt sidan. Häll bort pastavattnet och skölj pastan i vattengenom en sil. Lägg tillbaka pastan i kastrullen och lägg ner smöret tillsammans med salt och peppar. Rör ner mjölken. Vänd försiktigt ner sparrisarna och körsbärstomaterna.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar