söndag 12 september 2010

Vildsvinsfilé med kantarellasagne

Så här i hösttider far recepttankarna ofta till kött och svamp. Vildsvin har vi faktiskt bara lagat en gång tidigare och då visade det sig att köttet var gammalt, varför vi blev ganska rejält avskräckta. Men nu...

Ugnsbakad Vildsvinsfilé under ett valnötstäcke, 6 pers
  • 1,2 kg vildsvinsfilé
  • 100 g hackade valnötter
  • 1/2 tsk salt
  • 1/2 tsk vitpeppar.

Putsa köttet och klappa in salt och vitpeppar runt om. Lägg det i en smord form och strö över en mix av valnötterna, saltet och peppar. Ugnsbaka i 175 grader Celsius till innertemperaturen tangerat 65 grader C. Slå in i foliepapper (försiktigt så att inte nöttäcket lossnar).Kantarellasagne

  • 250 g lasagneplattor
  • 150 g kantareller
  • 50 g smör
  • 4 charlottenlökar
  • 2 msk mjöl
  • 50 g Guldbrandtsdalens mesost
  • 1 l matlagningsgrädde
  • 1 hönsbuljongtärning
  • salt och peppar
  • 2 dl riven ost blandas med
  • 100 g malda valnötter

Stek charlottenlöken i smöret, tillsätt svampen och stek tills all vätska stekts bort. Pudra över mjölet och rör ordentligt. Häll i grädde, mesost, buljongtärning, salt och peppar och låt koka upp under omrörning. Variera 1 varv lasagneplattor med svampsåsen varannat varv tills ingredienserna har tagit slut. Avsluta med ett lager av ost- och valnötsblandningen. Grädda i ugnen under ca 1 timme (eller tills vätskan dragit in i lasagneplattorna) i 175 grader C.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar