Ugnsbakad Vildsvinsfilé under ett valnötstäcke, 6 pers
- 1,2 kg vildsvinsfilé
- 100 g hackade valnötter
- 1/2 tsk salt
- 1/2 tsk vitpeppar.
Putsa köttet och klappa in salt och vitpeppar runt om. Lägg det i en smord form och strö över en mix av valnötterna, saltet och peppar. Ugnsbaka i 175 grader Celsius till innertemperaturen tangerat 65 grader C. Slå in i foliepapper (försiktigt så att inte nöttäcket lossnar).Kantarellasagne
- 250 g lasagneplattor
- 150 g kantareller
- 50 g smör
- 4 charlottenlökar
- 2 msk mjöl
- 50 g Guldbrandtsdalens mesost
- 1 l matlagningsgrädde
- 1 hönsbuljongtärning
- salt och peppar
- 2 dl riven ost blandas med
- 100 g malda valnötter
Stek charlottenlöken i smöret, tillsätt svampen och stek tills all vätska stekts bort. Pudra över mjölet och rör ordentligt. Häll i grädde, mesost, buljongtärning, salt och peppar och låt koka upp under omrörning. Variera 1 varv lasagneplattor med svampsåsen varannat varv tills ingredienserna har tagit slut. Avsluta med ett lager av ost- och valnötsblandningen. Grädda i ugnen under ca 1 timme (eller tills vätskan dragit in i lasagneplattorna) i 175 grader C.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar