Dukningen gick i turkost och vitt - en väldigt fräsch kombination. Då duken var betydligt längre än bordet knöt jag en knut i vardera änden.
Lenas kompis C på besök och vi drämmer till med en trerätters. Vissa avbrott i middagen fick göras då Arvid och Sigrid lockade med sig C upp till sina rum på övervånigen. Lite lek främjar matsmältningen!
Tomatpajer
Ett paket fryst smördeg
200 g philadelphiaost
1 dl yoghurt
25 körsbärstomater
3 msk olivolja
1 msk balsamvinäger
3 msk grovhackad basilika
Lite salt och peppar
Fläskfilén:
1,2 kg fläskfilé
2 tsk salt
1 tsk peppar
4 msk smör.
2 kg potatis
4 msk solrosolja
4 msk sesamfrön
2 tsk salt
1 dl pinjekärnor
4 vitlöksklyftor
1 finhackad chilifrukt (medium, inte het eller superhet)
1 dl solrosolja
6 msk tomatpuré
1 tsk salt
2 dl sky
4 msk kalvfond
5 dl creme fraiche
4 tsk soja
0,5 tsk peppar
Tomatpajer
Ett paket fryst smördeg
200 g philadelphiaost
1 dl yoghurt
25 körsbärstomater
3 msk olivolja
1 msk balsamvinäger
3 msk grovhackad basilika
Lite salt och peppar
- Dela smördegen så att kvadrater bildas.
- Lägg ut dessa på en plåt.
- Blanda ost och yoghurt och bre ut på smördegskvadraterna.
- Skiva tomaterna och placera dessa på ovanpå ost- och yoghurtblandningen.
- Blanda olja och vinäger och häll över tomaterna.
- Värm i ugnen, 225 grader C, i 10 minuter.
- Ta ut och strö över basilika, salt och peppar.
Fläskfilén:
1,2 kg fläskfilé
2 tsk salt
1 tsk peppar
4 msk smör.
- Putsa köttet.
- Skiva köttet i skivor med önskad tjocklek.
- Salta och peppra.
- Stek köttet på lagom värme tills det blir genomstekt.
2 kg potatis
4 msk solrosolja
4 msk sesamfrön
2 tsk salt
- Skiva potatisen i tunna skivor.
- Placera den på en plåt.
- Häll över solrosolja.
- Strö över sesamfrön.
- Salta.
- Värm potatisen i ugnen, 225 grader C, i 35 minuter.
1 dl pinjekärnor
4 vitlöksklyftor
1 finhackad chilifrukt (medium, inte het eller superhet)
1 dl solrosolja
6 msk tomatpuré
1 tsk salt
- Rosta pinjenötterna i en stekpanna (torr).
- Mixa skalad vitlök, pinjekärnor, chilfrukt, olja och tomatpuré.
- Salta (efter eget tycke).
2 dl sky
4 msk kalvfond
5 dl creme fraiche
4 tsk soja
0,5 tsk peppar
- Häll 1 dl vatten i stekpannan, i vilken fläskfilén har stekts.
- Häll över vätskan (som nu är ungefär 2 dl) i en kastrull.
- Tillsätt fond, creme fraiche och soja.
- Koka såsen.
- Tillsätt salt och peppar. Äppelkaka med pinjenötter.
Receptet finns bara ett par inlägg före detta inlägg!
Höstkvällar har absolut sin tjusning! Och höstmiddagar likaså!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar