lördag 25 september 2010

Köttfärslimpa med kantarellsås

Efter en milalång skogspromenad känns det skönt att sätta sig vid redan iordninglagad mat som bara behöver värmas upp.
Köttfärslimpa

  • 1 kg köttfärs
  • 2 dl matlagningsvin
  • 1 finhackad gullök
  • 1/2 tsk salt
  • 1/2 tsk vitpeppar
  • 2 pkt bacon

Smöra en limpform som täcks med bacon. Blanda samman alla övriga ingredienser i en bunke och fyll upp limpformen med smeten. Toppa med några ränder bacon. Ställ in i ugnen i 200 grader C. i cirka 1 timme.

Kantarellsås

  • 100 g kantareller, sköljda och skurna i mindre bitar
  • 5 finhackade charlottenlökar
  • 50 g smör
  • 2 msk mjöl
  • 5 dl matlagningsgrädde
  • 1 hönsbuljongtärning
  • 50 g mesost
  • 1 msk soya
  • salt och peppar efter smak

Stek löken i smöret och lägg ner kantarellena. Stek tills all vätska försvunnit. Strö över mjölet och låt steka in. Häll i övriga ingredienser och låt koka upp och tjockna. Servera med ris.

3 kommentarer:

  1. Det lät smarrigt!
    Jag blir alltid så sugen på alla goda rätter som ni lagar när jag tittar in här...

    Hoppas magsjukan har gett sig av, det är ju så jobbigt för de små.

    Ha en fortsatt härlig helg!

    Kram,
    Anette

    SvaraRadera
  2. Måste säga att de där kantarellerna såg väldigt konstigt ut - mindre gula och mindre trumpetformade än vanligt. Gav de verkligen en god sås? :-)

    SvaraRadera