Saffranslaxgifflar, 48 p
Giffeldegen
- 100 g smält smör
- 1 l ljummen röd mjölk
- 1 tsk salt
- 1 msk socker
- 3 pkt saffran
- 2 pkt jäst
- 1,5 kg mjöl
- 1 ägg, att pensla med innan plåten ställs i ugnen
Blanda ner alla ingredienser utom mjölet i en stor bunke. Rör ner 2/3 av mjölet och blanda samman ingredienserna ordentligt. Låt jäsa under bakduk i cirka 1 timme.
laxfyllning
- 800 g laxfiléer, i cm tjocka kuber
- 5 dl keso
- 5 dl creme fraiche
- 2 msk riven pepparrot
- salt och peppar efter smak.
- 1 dl välklippt gräslök
Blanda samman alla ingredienser väl. Kavla ut giffeldegen tills den är ca 0,5 cm tjock. Skär ut degen i trianglar, med 15 cm långa sidor. Klicka laxfyllningen längs med ena sidan och rulla giffeln tills all deg ligger runt. Lägg på plåt.
Låt gifflarna jäsa på plåt i cirka 30 minuter. Pensla med ett uppvispat ägg och låt grädda i 200 grader C. i cirka 15-20 minuter.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar