Pilgrimsmusslor, 4 pers
- 20 st
- 1/2 tsk salt
- 1 krm svartpeppar
- 1/2 citron
Värm upp stekpannan (vi har en räfflad) och lägg sedan på musslorna. Salta och peppar och vänd sida efet att de har stekt någon minut. Ta upp dem ur stekpannan. Spritsa dem med citronsaftrn ur citronen. Pilgrimsmusslorna kan man med fördel steka då det mesta med måltiden är färdigt.
Pumpapuré
- 600 g pumpa
- 1/2 vitlök, skalad och hackad
- 1/2 vaniljstång, fröna
- saften från 1/2 citron
- 1 tsk honung
- 2 dl creme fraiche
- 1/2 tsk salt
Potatismos
- 1 kg potatis, skalad
- 3 dl mjölk, något mer eller mindre beroende på vilken potatissort Du använder
- 1 msk smör
- 1 tsk salt
- 1 krm vitpeppar
Koka upp potatisen i vatten tills den blir mjuk. Häll bort vattnet. Tillför övriga ingredienser och vispa samman med hjälp av elvispens degkrokar.
Ugnsbakad sparris under ett täcke av parmesan
- 500 g sparris
- 2 dl riven parmesanost
Lägg sparrisarna i en smord form och häll den rivna osten över. Grilla i ugnen i cirka 5-10 minuter.
Dekorera varje tallrik med litet av alla delar ovan och strö över en matsked rostade pistagenötter över.
Kära Postgårdsromantiker,
SvaraRaderanämen nu tycker jag nog att det är dags att ni överväger en kok- och dukningsbok (med vintips, självfallet) - ni är verkligen makalösa på att fixa och laga, och en inspiration för mig som är rysligt trött på matlagning just nu. Kortast möjliga tillagningstid är det som gäller här, med efter en titt här hos er är det nästan så att jag får lust att ta ut svängarna lite mer!
Tack för rara hälsningar hos mig. Just nu är det smått hysteriskt här, så min bloggtid är tråkigt begränsad... hoppas på att komma igen snart.
Bilden längst ner till höger som du undrade över, Lena, det är borlotti-bönor (heter så på engelska i alla fall, men då jag inte är mycket för bönor vet jag inte om de heter något annat på svenska...?) - en av B's favoriter.
Olivträd, tjaa, mer tur än skicklighet att hålla dem vid liv i mitt fall, och att vårt stora på golvet överlevt hos oss i ett år är nästan värt en liten fest à la dans runt midsommarstången, fast trädet s a s!
Kramar i massor, och en fin höst önskar
Helena
Vad gullig Du är Helena! Tack! Hmmmm...Olivträd vore kul att testa - fast det är bara jag och Arvid som VERKLIGEN har förstått det fina med oliver...
SvaraRaderaHälsa de Dina!
Kram.